vrijdag 28 januari 2022

CKV voor middelbare scholieren

CKV voor middelbare scholieren


Veel middelbare scholen bieden hun scholieren graag iets extra's aan voor hun creatieve vorming in het kader van het vak CKV. Bijvoorbeeld modeltekenen kan daar een prima voorbeeld van zijn en het is dan ook iets dat regelmatig in het kader van CKV voor middelbare scholieren geboekt wordt.

Een probleem voor de meeste docenten creatieve vorming is dat ze geen ervaring met modeltekenen hebben en dus ook niet met de mogelijkheden en onmogelijkheden van poses. En daar kan jetje's Art Fun dus best een helpende hand toesteken om deze mogelijkheid voor CKV voor middelbare scholieren tot een groot succes te maken.

We gaan bij dit CKV voor middelbare scholieren wel tekenen en schetsen in plaats van schilderen. Schilderen vraag meer en lastiger materiaal en bijvoorbeeld ezels zijn in dat geval toch wel wenselijk. Tekenen met bijvoorbeeld houtskool is al een stuk eenvoudiger te realiseren op een normale tafel.

Ik heb veel ervaring en kan daarom adviseren welke poses heel geschikt zijn voor onervaren tekenaars, wat deze middelbare scholieren natuurlijk per definitie zijn en hoe lang de poses zouden moeten gaan worden. Te kort geeft het gevoel dat het niet af is en te lang zorgt er voor dat de aandacht begint te verwateren. Ook kleding speelt een belangrijke rol. Voor middelbare scholieren wordt altijd naar gekleed model gewerkt, maar het is dan wel aan te raden dat het model strakke kleding draagt, waardoor de vormen van het lichaam goed zichtbaar blijven. 

Ook zal lang niet elke tekendocent op een middelbare school over een geschikt kunstmodel met de nodige ervaring op dit gebied beschikken. Die kunstmodellen zijn niet alleen niet zo dik gezaaid, als je er al eentje vindt heeft die meestal ook nog een nokvolle agenda. Goede, ervaren modellen zoals je hierbij nodig hebt, krijgen vaak veel aanvragen, vooral in het hoofdseizoen.

Kortom, alle reden om eens contact op te nemen om de mogelijkheden  te bekijken. Neem even contact op via teamjetje@protonmail.com of tekenmodel@yahoo.com. Vermeld een telefoonnummer en een contactpersoon, dan kunnen we u even terugbellen. 







 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten