dinsdag 12 oktober 2021

Creatief bezig zijn op bedrijfsuitjes

Creatief bezig zijn op bedrijfsuitjes



    Bedrijfsuitjes hebben vaak een vorm van een leer- of trainingsproces in zich al is dat niet noodzakelijk;

    Als belangrijk doel wordt vaak teambuilding genoemd, maar dat kan ook op een gezellige of vrolijke manier, is de ervaring;

    Ook creatief leren denken kan een prima uitgangspunt zijn, dat uitstekend met een creatieve aanpak te combineren valt.



Puur ontspannende bedrijfsuitjes

Bedrijfuitjes zijn er in allerlei vormen en maten te vinden. En ook wij bieden ze bij Jetje's Art Fun natuurlijk aan. Dat kan een puur ontspannende vorm zijn, bijvoorbeeld een tekensessie. Dat kan naar een model, maar er zijn veel meer mogelijkheden, zoals u kunt lezen op dit weblog.





Vrouwtje fruit en sla
Een optreden van een model op een bedrijfsuitje van een organisatie uit de land- en tuinbouw

Teambuilding is vaak ook belangrijk bij bedrijfsuitjes

Een belangrijk bijproduct van bedrijfsuitjes, is natuurlijk leren om goed samen te werken en wat men teambuilding noemt. Ook daar zijn mogelijkheden voor. Vaak zijn bedrijfsuitjes bedoeld voor het verbeteren van de interne communicatie of de samenwerking tussen personeel of afdelingen. En we kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een stukje bewustwording, hoe lastig echt goede communicatie ook is.

Beschrijven en communiceren

Hebt u bijvoorbeeld wel eens gezien wat er gebeurt, als u Piet snel een schilderij laat maken en hem dan aan Klaas laat vertellen wat hij gemaakt heeft. Klaas moet dan uiteraard hetzelfde schilderij produceren zonder het gezien te hebben. Dus puur uit de beschrijving die Piet ervan maakt. Het resultaat van deze oefening zal u verbazen. Net als de andere deelnemers met verbazing zullen kijken. Maar het laat mensen wel zelf inzien wat het gevolg is van communicatie die niet feilloos verloopt. En dat besef kan heel waardevol zijn voor uw bedrijf. 



Vrouwtje fruit en sla
Een optreden van een model op een bedrijfsuitje van een organisatie uit de land- en tuinbouw

Samenwerking verbeteren met een bedrijfsuitje

Of we gaan met een groep een groot schilderij maken, opgebouwd uit kleinere doeken. Die voorzien we van een nummer en een paar punten waar de kleinere doeken aan elkaar moeten sluiten. Daarna gaan we kijken wat er van gemaakt is. Ook dat zult u daarna met verbazing bekijken. Maar het kan een heel bijzonder schilderij opleveren dat genoeg stof tot praten zal geven, als u het ergens op een opvallende plek in uw bedrijfspand ophangt.


Creatief nadenken op een bedrijfsuitje?

Iets wat het ook altijd goed doet op een bedrijfsuitje, is creatief nadenken. Laat iemand maar eens "de vreugde die ik beleef aan mijn werk" schilderen. Het zal heel interessant zijn, wat er dan op het doek komt. Dat er met een "normale" manier van nadenken weinig tevoorschijn gaat komen, mag duidelijk zijn.

Maak er een wedstrijd van. Laat iedere deelnemer een aantal punten uitdelen aan de andere deelnemers en zorg voor een prijsje voor degene die de meeste punten binnenhaalt.

Het bovenstaande zijn natuurlijk maar voorbeelden.

Dit zijn maar een paar voorbeelden uit de lange lijst van mogelijkheden voor bedrijfsuitjes. Maar we werken het liefste zo direct mogelijk.  


Een bedrijfsuitje is natuurlijk maatwerk

Laat even uw gegevens achter op het contactformuliertje en we maken een afspraak.  

Hebt u interesse om een dergelijke tekensessie op uw bedrijfsuitje te proberen? Een dergelijk bedrijfsuitje is uiteraard maatwerk. We bespreken de mogelijkheden graag met u. Neem dan via het contactformuliertje elders op deze pagina. Of gebruik het e-mailadres teamjetje@protonmail.com of Tekenmodel@yahoo.com om even contact met ons op te nemen. Dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden voor uw bedrijfsuitjes zijn.

Dat kon nog wel eens meer zijn dan u denkt.  Geef even een contactpersoon en een telefoonnummer en u gaat van ons horen. En dat wordt vast het begin van een prima samenwerking.

 





 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten