dinsdag 12 oktober 2021

Creatief bezig zijn in tehuizen

Creatief bezig zijn in tehuizen



    Tekenen kan een zeer therapeutische en ontspannende werking geven;

    Er kan heel rustig gewerkt worden. Tijd is in tehuizen vaak niet echt van doorslaggevend belang;

    Vertrouwde onderwerpen met een aangepaste moeilijkheidsgraad zijn aan te raden.



Creatieve bezigheden geven energie

In tehuizen heeft men vaak heel veel vrije tijd. En die vrije tijd wordt vaak opgevuld met allerlei creatieve bezigheden. Logisch. Die bezigheden geven energie aan iedereen die daar gebruik van maakt. Dus dat we ook tekensessies in allerlei verzorgingstehuizen en dergelijke regelen is op zich niet vreemd.

Tijd speelt hier geen rol

De deelnemers hebben in elk geval altijd alle tijd en nemen die ook. Het geeft een zeer relaxte manier van werken. Het is daarbij mogelijk om te kiezen uit wat we in de aanbieding hebben.

Vooral meedoen is belangrijk

Het gaat hier meestal om het meedoen en het resultaat komt vaak op de tweede plaats. En dat is prima. Creatief bezig zijn moet allereerst leuk en ontspannend zijn. Is het niet voldoende ontspannen, dan komt er van de rest verder ook helemaal niets terecht. Dus daar houden we in alle opzichten rekening mee.

Aangepaste moeilijkheidsgraad

De onderwerpen moeten vertrouwd en niet al te moeilijk zijn. Dat is van groot belang. En daar wordt dan ook altijd rekening mee gehouden. Ook voortekenen van onderwerpen behoort hier tot de mogelijkheden. 

Maatwerk

Het ene tehuis is het andere niet. De ene bewoner is de andere niet. Dus maatwerk is vereist en dat kan alleen door goed overleg vooraf.

Contact

Hebt u interesse om een dergelijke tekensessie in uw tehuis te proberen? Bijvoorbeeld op die toch altijd wat rustiger dagen in de week? Of juist om aandacht te trekken op een drukke zaterdag? Het kan allemaal. Neem dan via het contactformuliertje elders op deze pagina of het e-mailadres teamjetje@protonmail.com of Tekenmodel@yahoo.com even contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden voor uw tehuis zijn.

Dat kon nog wel eens meer zijn dan u denkt.  

Geef even een contactpersoon en een telefoonnummer en u gaat van ons horen. En dat wordt vast het begin van een prima samenwerking.

 





 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten