zaterdag 26 juni 2021

Kunst maken in je buurthuis

Kunst maken in je buurthuis

    In buurthuizen worden allerlei activiteiten ontwikkeld, dus waarom geen tekensessies?;

    Een dergelijke sessie met een gekleed model kan zeer verbroederend werken;

    Ook het maken van gezamenlijke werkstukken, bijvoorbeeld voor een goed doel kan tot de mogelijkheden behoren.



In een buurthuis mag je een zeer uiteenlopend gezelschap verwachten. Er worden meestal veel activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen georganiseerd. Of er is geen sprake van een bepaalde leeftijd, maar van andersoortige activiteiten. Er wordt in het doorsnee buurthuis in het algemeen wel het nodige georganiseerd. Daarmee voorzien buurthuizen vaak in een duidelijke behoefte.

Het spreekt voor zich, dat creatief bezig zijn zich op elke groepering laat richten. Misschien dat sommige groeperingen zich er nog wat onwennig bij voelen. maar met een beetje enthousiasme is dat meestal snel over. En dan is het een geweldige manier om het ijs te breken en mensen bij elkaar te krijgen.  Het onderwerp dat we gaan schilderen is daar natuurlijk perfect op aan te passen en dat bepalen we in overleg. 



Kunst maken in je buurthuis
Samen koekjes bakken kan ook heel leuk zijn. En kan ook heel creatief zijn.

Daarbij kan er gekozen worden om ieder voor zich een schilderij te gaan maken, maar het is ook goed mogelijk om een gezamenlijk kunstwerk te gaan maken om een muur van het buurthuis mee op te fleuren. Het grote voordeel van het gezamenlijk aanpakken van een groter kunstwerk is, dat het maken en onderling op elkaar aanpassen verbindend en verbroederend werkt. Dat kunst en creativiteit verbroederend en verbindend kunnen werken is algemeen bekend. 

Misschien zal als gezegd in het begin niet iedereen direct staan te trappelen van enthousiasme. Maar na enige aarzeling wint meestal de nieuwsgierigheid het wel en we zien dan ook vaak de degenen met de meeste aarzeling in het begin, later het meest enthousiast mee gaan doen.

Als onderwerp kan er vaak iets gekozen worden, dat speelt in de buurt. Of een onderwerp waar de groep een bepaalde band mee heeft. De organisatie doet er goed aan dit voor de creatieve sessie even met alle betrokkenen af te stemmen om misverstanden op dit punt op voorhand te vermijden.

Uiteindelijk gaat het er toch om, om samen plezier aan een creatief project te beleven, nietwaar? En als dat resultaten oplevert is het leuk, maar het hoeft niet. Overigens, over resultaten gesproken: Wat we ook tegenkomen  is het organiseren van een schilderssessie en daarna het resultaat aanbieden via een verkoopactie of een veiling. 

De opbrengst gaat dan naar één of ander goed doel of naar de kas van het buurthuis zelf, die meestal ook wel wat vulling kan gebruiken. De kosten die er natuurlijk altijd aan verbonden zijn, bijvoorbeeld voor het te gebruiken materiaal, worden vaak wel door een sponsor gedragen. 

En natuurlijk is het altijd mogelijk om op een of andere manier aan te sluiten op feestjes of andere evenementen die door derden in het buurthuis worden georganiseerd en waar dus gemakkelijk op aangesloten kan worden. En dan is samen schilderen of powerpainten weer eens iets anders dan gezamenlijk koekjes bakken. 

Het is zeker voor besturen van buurthuizen en dergelijke aan te raden om de vele mogelijkheden van Jetjes Art Fun in het achterhoofd te houden, temeer daar de gehele organisatie van een evenement in zijn geheel overgenomen kan worden tegen een alleszins redelijk bedrag.

Hebt u interesse om een dergelijke tekensessie in uw buurthuis te proberen? Neem dan via het contactformuliertje elders op deze pagina of het e-mailadres teamjetje@protonmail.com of Tekenmodel@yahoo.com even contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden voor uw buurthuis zijn. 
 
Dat kon nog wel eens meer zijn dan u denkt.  Geef even een contactpersoon en een telefoonnummer en u gaat van ons horen. En dat wordt vast het begin van een prima samenwerking.

 






Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten