dinsdag 12 oktober 2021

Vrijgezellenfeestjes zijn altijd dolle pret

Vrijgezellenfeestjes zijn altijd dolle pret



    Hoewel het niet zo klinkt, is modeltekenen op een vrijgezellenfeest meestal een serieuze aangelegenheid;

    Natuurlijk is er altijd volop ruimte voor plezier en is het niet alleen serieus, maar ook ontspannen. Dat gaat prima samen;

    Een ervaren, door de wol geverfd model is bij deze tekensessies wel aan te raden.


Naar model tekenen of niet?

Een vrijgezellenfeest kan alle kanten uit gaan. Soms gaat men bij artistieke activiteiten als tekenen en schilderen meer voor een vorm van modeltekenen. Iets wat bij ons overigens ook heel goed mogelijk is.  Een ervaren vrouwelijk model dat dit soort feestjes wel gewend is, is daarbij beschikbaar. En een ervaren model is bij dit soort feesten echt wel wenselijk. Vooral jongere modellen krijgen nog wel eens commentaren waar ze een keertje diep adem van moeten halen, maar een ouder, ervaren model krijg je niet snel gek meer. Die zijn voldoende door de wol geverfd en weten wel hoe ze met vreemde commentaren om moeten gaan. Overigens vallen die commentaren in de praktijk enorm mee.

In het begin is modeltekenen op een vrijgezellenfeestje best eng en vreemd

In het begin is de sfeer op vrijgezellenfeestjes vaak allemaal wat onwennig. Maar dat verandert meestal al heel snel. En voor je er goed en wel erg in hebt, slaat de sfeer volledig om. En dan wordt er wel degelijk serieus en aandachtig gewerkt. 

Met soms nog opmerkelijk leuke resultaten ook, zeker als we zien dat veel van de deelnemers nog nooit verf en een penseel in handen hebben gehad. Over het algemeen mag je zeggen dat veel mensen een totaal verkeerd beeld van een dergelijk vrijgezellenfeest hebben. Zoals er in de modellenwereld natuurlijk wel meer rare vooroordelen de ronde doen, maar dat is een heel ander verhaal.

Er wordt niet altijd naar model gewerkt

Maar het is zeker niet standaard, dat er voor tekenen of schilderen naar een model wordt gekozen. Er kunnen allerlei andere onderwerpen zijn, die in het leven van de aanstaande bruid of bruidegom een grote rol spelen en waar in het kader van een wat neutralere manier van powerpainten wel iets mee te doen valt.

Een goed gesprek vooraf is het beste

Hebt u interesse om een dergelijke tekensessie bij uw vrijgezellenfeest te proberen? Wilt u eens brainstormen over de mogelijkheden? Want dit soort tekensessies is maatwerk en sterk afhankelijk van de groep en de omgeving. Het beste is als de organisator contact met ons opneemt, zodat we eens samen kunnen brainstormen over de mogelijkheden. Er kan vaak meer dan men zo zou verwachten. Ook varianten en tussenvormen zijn altijd mogelijk, bijvoorbeeld een deel van het gezelschap dat naar model tekent en een deel dat zich met een andere vorm van kunstproductie bezig gaat houden.

Neem dan via het contactformuliertje elders op deze pagina of het e-mailadres teamjetje@protonmail.com of Tekenmodel@yahoo.com even contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden voor uw vrijgezellenfeest zijn. 

Dat kon nog wel eens meer zijn dan u denkt.  Geef even een contactpersoon en een telefoonnummer en u gaat van ons horen. 

En dat wordt vast het begin van een prima samenwerking.





Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten