dinsdag 1 juni 2021

Hoera! Het regent op de vakantie

Hoera! Het regent op onze vakantie

Het regent wel erg vaak in Nederland


Het is al weer een jaar of zeven geleden, dat ik op vakantie ging in een hotel op de Veluwezoom. Ongeveer anderhalf uur rijden, dus dat is prima te doen. Wel was de weersverwachting niet al te best. 
 
Ok, het was één van de laatste dagen van juli, dus je zou mogen verwachten dat het mee zou vallen. Maar het was weer eens zo'n typisch Nederlandse zomer, waarin de zon ver te zoeken was. Ik was nog geen 10 minuten onderweg en het begon al te regenen. En dat werd snel erger. Uiteindelijk draaide ik bij Bodegraven de A12 op richting Arnhem.

En toen gingen de hemelsluizen helemaal open, zoals dat heet. Het regende, zoals ik het nog nooit had zien regenen. De ruitenwissers streden op hun hoogste stand een ongelijke strijd. Het maakte eigenlijk niet eens verschil of ze aanstonden of niet. Als iemand verteld had dat er iemand met een brandslang op de voorruit stond te spuiten zou je het geloofd hebben. 
 
Na enkele kilometers op de A12 zakte de snelheid van het autoverkeer terug tot ruim onder de 20 km per uur. En dan reed je nog steeds meer op gevoel dan op zicht. Maar ja, stil gaan staan op een snelweg waar niemand iets kan zien is ook knap gevaarlijk. Eigenlijk kun je niets goed doen. 
 
Ik heb er een flinke tijd en een aardige afstand over gedaan, om onder de bui uit te komen. Uiteindelijk werd het bij de afrit Driebergen / Zeist wat redelijker. En in Veenendaal scheen de zon. 

Maar wat opviel was, dat de auto zo rumoerig was geworden. Het dreunde en bulderde achterin, kennelijk iets met de uitlaat. Een paar dagen ben ik zo doorgereden en thuis op naar de garage. Die vertelde dat er tijdens de extreme regenbui water gelekt had, dat dwars door wat roest op de achterste demper was geslagen. Dat had zich daar verzameld, was gaan klotsen en dat klotsen had de wat oudere demper inwendig volkomen gesloopt. Nou, dat was te horen. 

Nederlands zomers zitten vol met verrassingen

Kortom, Nederlandse zomers kunnen je nog voor rare verrassingen en plotselinge kosten zetten met hun onduidelijke regenbuien.

Vakantiegangers willen mooi weer

Wie op vakantie gaat, wil mooi weer. Waar of niet. Helaas leven we wat het weer betreft in Nederland. En zo als we allemaal weten en vaak ondervonden hebben, is het weer hier in dit mooie land buitengewoon wispelturig. Een aantal vrolijke depressies vanaf de Atlantische oceaan die het weer hier even grondig komen bederven is op zich niet echt vreemd. Maar ja, voor de vakantiegangers is het niet altijd even vrolijk.


Een bekend beeld voor de vakantieganger in Nederland 




Als beheerder een alternatief bieden voor het weer is vaak nodig


En dus gaan veel beheerders van campings, vakantieparken, hotels en dergelijke plaatsen met veel vakantiehouders op zoek naar mogelijkheden om hun gasten iets anders te bieden. Iedere beheerder wil tenslotte niets anders dan tevreden gasten die volgend jaar weer terugkomen. En dat doen ze alleen maar als het goed bevallen is. Dat spreekt voor zich.

En ook nog een aandenken erbij?

En dan is het mooi als die gasten niet alleen een goede herinnering aan hun verblijf overhouden, maar ook een leuk aandenken. Graag een fysiek aandenken, dat je in de kamer neer kunt zetten of op kunt hangen. En dan zijn de creatieve lolshops van Jetjes Art Fun een uitkomst. Waarom een lolshop? Wat is dat nu weer voor een rare kreet? Heel eenvoudig, het is een serieuze workshop, waar ook volop gelachen wordt. Er is namelijk maar weinig dat zo goed samengaat als creatief bezig zijn en plezier maken.






Er is flink wat nodig wil je het goed doen

Maar goed, zelf een leuk programma aanbieden is meestal geen optie. Je moet als beheerder aan materiaal als verf en ezels kunnen komen, aan doeken of tekenpapier op borden, mogelijk aan een model en zeker aan een docent / begeleider met enige kennis van zaken. Het is niet iets dat je eventjes tussendoor regelt, als er een periode van slecht weer aan lijkt te gaan komen. En trouwens, u hebt nog wel wat meer te doen, nietwaar?

U huurt een compleet pakket in. En bent er van af

Dat is nu anders geworden. Een middag creativiteit voor volwassenen is nu heel gemakkelijk in te huren. Er zijn meerdere variaties mogelijk voor diverse groepen. Elders op dit weblog is een overzicht te vinden. Dat brengt het werk voor de beheerder terug tot het plegen van een paar telefoontjes of het versturen van een email en het regelen van een geschikte ruimte, bijvoorbeeld in een kantine, zaaltje of zelfs een grote (waterdichte!) tent. 
 

Voor meer geschikt dan alleen maar horeca

Natuurlijk is deze service geschikt voor meer dan alleen maar horeca. Iedereen die wel eens iets wil organiseren tijdens een periode van druilerig weer kan contact opnemen. 

Heeft u ook belangstelling voor dit bijzondere aanbod voor uw gasten?

Via het eigen weblog van deze "regen" service komt u verder. Inlichtingen kunt u ook altijd telefonisch krijgen. Stuur even een email naar tekenmodel@yahoo.com of teamjetje@protonmail.nl met uw telefoonnummer en de tijd dat ik het beste bellen kan. En er wordt contact met u opgenomen. Ik hoor graag van u. 




 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten