donderdag 5 maart 2020

Nog meer plezier van een familiedag

Hoe u een geweldig plezier op een familiedag krijgt


Veel families kennen wel een vorm van een familiedag. Meestal om iets te vieren of te herdenken in de familie. Bijvoorbeeld de verjaardag van één van de ouders of grootouders.
Maar het kan ook gewoon voor het plezier zijn. En omdat je na de koffie met koek al snel aan andere onderwerpen toe bent, wilt u ook iets doen. Iets ontspannends waarbij het ook geen probleem is om het nog eens over een paar sappige familieroddels te hebben.


Zorgen voor ontspanning is op een familiedag extra belangrijk

Want laten we eerlijk zijn, de familieroddels zijn op een dergelijke familiedag natuurlijk wel van belang. Dat mag duidelijk zijn. Dat hoort er bij en dat geeft niets. Maar dan moet je wel iets gaan doen wat een beetje lekker ontspanning geeft.  En liefst iets waar je wel een tijdje mee bezig bent, maar dat toch ook wel met een paar uur volledig afgerond kan zijn.


We bedenken eerst een geschikt onderwerp voor uw familiedag

Dan is creatief bezig zijn net iets voor uw familie. Samen met degene die de familiedag organiseert bedenken we een leuk onderwerp. Liefst iets dat aansluit bij de familie. Een paar voorbeelden om uw denkproces een beetje in gang te zetten. Overigens kan de voorpret bij het brainstormen voor een onderwerp ook al heel leuk en bijzonder zijn. Wilt u alvast een paar voorbeelden om in de juiste sfeer te komen om nog meer onderwerpen te bedenken? Maakt u het niet al te moeilijk voor uzelf? Uw creatieve uitspattingen moeten wel leuk blijven.

Heeft u een oude foto van het ouderlijk huis?

Of ene foto van een gebouw dat een belangrijke rol heeft gespeeld in het  leven van ouders of grootouders?

Bijvoorbeeld een foto van het stadhuis waar ze getrouwd zijn?

Kunnen we gaan werken naar een foto van een schilderij dat vroeger aan de wand hing? Of is het schilderij er misschien zelf nog en kunnen we er een impressie van maken?

Een bijzonder voorwerp uit het huis van opa en oma? Of een stilleven dat van een paar voorwerpen te maken is? Zeker voorwerpen waar een herinnering aan zit? Wat voorwerk is dan trouwens vaak wel noodzakelijk om iets herkenbaars te krijgen.

De oude auto van opa?

Het vroegere uitzicht uit de tuin van het ouderlijk huis over de polder?

Of de kerk waar een huwelijk is ingezegend? 

Het huis van opa en oma?

Dat zijn allemaal onderwerpen die heel geschikt zijn voor uw familiedag

Het is zomaar een lijstje met paar onderwerpen waar we iets mee kunnen doen. En als u er met een paar familieleden voor gaat zitten, dan weet u beslist iets beters te bedenken. Maar u weet de grote lijn. Dit zijn allemaal prima onderwerpen waarbij de kans op een geslaagde creatieve familiedag  gewoon heel groot is. 


De oldtimer van opa? Ook wel een onderwerp waar iets mee te doen is.



Onderwerpen die beslist NIET voor een familiedag geschikt zijn

Alleen GEEN portretten van wie dan ook. Ook geen afbeeldingen van huisdieren gaan maken, hoe lief en leuk ze ook zijn. Die portretten gaan vrijwel zeker mislukken bij onervaren schilders en niet iedereen zal er al wat handigheid mee hebben. Mislukte portretten geven vaak veel hilariteit. En dat kan verkeerd vallen.

Mislukking leidt meestal toch alleen maar tot de nodige irritatie. En dat geeft weer een vervelende sfeer. En een nare sfeer is toch wel het allerlaatste dat we willen hebben, nietwaar? Kortom, niet aan beginnen. Echt niet!


Een voorschets van een onderwerp is mogelijk

Stel u wilt het ouderlijk huis vastleggen op basis van een foto die u nog had. Dan kunnen we een aantal doeken voorzien van een simpele voorschets, die voorkomt dat mensen problemen krijgen met verhoudingen en perspectief. Want dat is al in de schets verwerkt. We bewerken dan een aantal schilderdoeken met een simpele set lijnen. Het kan dan bijna niet echt meer mislukken. Zeker omdat onze medewerkers zelf even meetekenen of schilderen om het goede voorbeeld te geven.


Altijd een goed resultaat en een paar leuke uren

Het resultaat van een paar uur schilderen kan dan toch een leuk schilderij zijn, van iets dat juist in uw familie speciale betekenis had. En daarmee is een paar uur creatief bezig zijn niet alleen heel bijzonder, leuk en ontspannend om te doen, maar het levert vaak ook nog een heel bijzonder resultaat op. 

Mannen- en vrouwendagen

Een apart soort familiefeesten die je nog wel eens tegen komt in grotere families zijn de "mannen-" en "vrouwendagen", waarbij beide groepen hun mannendingen en vrouwendingen gaan doen.

 
Het mag duidelijk zijn, dat ook hier prima een creatieve draai aan gegeven kan worden. Met name modeltekenen kom je hierbij tegen. De mannen gaan een vrouwelijk model tekenen en de vrouwen kiezen voor een mannelijk model.


In beide gevallen kunnen we het nodige betekenen.  Wel moeten we een mannelijk model apart inhuren, waardoor de kosten daar wat hoger komen te liggen.


Hebt u ook interesse in zo'n unieke familiedag?

Mocht u interesse hebben, dan kunnen we overleggen wat voor uw familiedag interessant kan zijn. U kunt daarvoor contact opnemen met het formuliertje elders op de pagina of stuur een e-mail naar tekenmodel@yahoo.com of jetjesdag@protonmail.com.

Laat ook even een telefoonnummer achter met de beste tijd om u te bellen. Dan nemen we contact op om te zien of we iets voor u kunnen betekenen. Uiteraard gebruiken we dat telefoonnummer alleen daarvoor. Dat spreekt voor zich. 







 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten