vrijdag 6 maart 2020

Open dagen werken geweldig om nieuwe leden te trekken

Open dagen zijn bedoeld om (veel) nieuwe leden te trekken

Veel academies, tekenclubs en dergelijke hebben vaak best moeite om voldoende betalende leden te vinden om cursussen en workshops rendabel te maken. En steeds overal geld bij moeten leggen is natuurlijk ook niet iets waar je vrolijk van wordt als organisatie. 

Organisatoren van open dagen, die onze publicatie “79 manieren om leden te werven en vast te houden" hebben gelezen, weten inmiddels al wat het idee hier achter is, Heeft u het e-book nog niet gelezen? Dat moet u eens doen. Het is gratis, zonder enige verplichting en zelfs zonder registratie op te halen. Of stuur mij een e-mail op tekenmodel@yahoo.com en dan komt het ook goed.

poseren op open dagen


Een open dag laat mogelijke nieuwe leden zien, wat er geboden wordt

Regelmatig worden er daarom open dagen georganiseerd, waar potentiële nieuwe leden kennis kunnen maken maken met de mogelijkheden die door de organisator geboden worden. Die organisator kan een creatieve club of vereniging zijn, maar dat hoeft helemaal niet. Het concept werkt overal waar aandacht nodig is. 
 
Vooral bij tekenclubs en dergelijke is dit natuurlijk een prima streven, want het is belangrijk dat men iets ziet. voordat men ergens voor tekent. Ieder mens heeft dat gewoon graag. Niemand springt graag zomaar in het diepe. Ook niet bij een tekencursus.

Iets actiefs aanbieden is belangrijk om de aandacht te krijgen en vast te houden

Maar het is wel belangrijk dat de bezoekers op zo'n open dag iets actiefs kunnen doen. Veel organisaties geven dan bijvoorbeeld de mogelijkheid om naar model te tekenen. Maar dat is voor de pure beginner in het algemeen veel te hoog gegrepen. 
 
Het is daarom beter om naar iets simpels te zoeken, dat puur bedoeld is om mensen enthousiast te maken. Het allerlaatste wat we willen is om mensen vooraf al af te schrikken. Of ongewild een sfeer te creëren van "Nou, dat is zo moeilijk, dat leer ik toch nooit."  Kortom, er moet een zeer laagdrempelige mogelijkheid komen, om gezellig even mee te doen. 
 
poseren op een open dag


De sessie mag niet te lang duren, want iedereen heeft het tegenwoordig druk

De tekensessie mag niet te lang duren, want dan is men al weer te druk met andere dingen. Het moet een soort superkorte sessie worden, waar men eventjes snel aan deel kan nemen.  Gewoon even tijdens het boodschappen doen. Superkort betekent dus een klein werkstuk dat in een korte tijd te maken is.

De oplossingen van Jetje's Art Fun hebben een hele lage drempel en altijd resultaat

Een aanpak als de onze met een veel simpeler kunstuiting is dan ideaal. Het heeft absoluut een lage drempel en iemand die er een uurtje aan besteed, gaat nog met iets naar huis ook. Om thuis te laten zien en als herinnering om alsnog in te schrijven op een cursus of een workshop, omdat men het leuk gevonden heeft. Anders is het effect dat mensen ontdekken dat men best wel creatief is, in zeer korte tijd ook weer weggezakt, omdat de aandacht al lang weer bij een heel ander onderwerp ligt. 

Een klein schilderwerkje dat een tijdje op de kast staat werkt beslist wel als middel om de aandacht nog even vast te houden.

Dus waarom niet gewoon en gemakkelijk volledig uitbesteden?

Nu kan een organisatie allerlei zaken zelf op de rit zetten. Zeker voor een creatieve tekenclub of iets in die geest is er altijd wel iets regelen. Maar men kan er ook voor kiezen om alles in één pakket in te huren voor een bedragje dat uitstekend te overzien is.

Heeft uw tekenclub ook interesse in meer potentiële leden?

Neem dan contact op met het formuliertje of stuur een email naar tekenmodel@yahoo.com teamjetje@protonmail.com. Dan gaan we een kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. 





 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten