zaterdag 26 juni 2021

Tekenen op markten en braderieën

Tekenen op markten en braderieën



    Markten en braderieën worden in veel plaatsen georganiseerd, bijvoorbeeld voor het toerisme in de zomermaanden;

    Ook kerstmarkten kunnen wel een iets extra's gebruiken en daar zijn natuurlijk veel mogelijkheden voor creatieve uitingen;

    Er is altijd wel een decoratief onderwerp in de buurt op een markt of braderie.



Markten vinden we vooral in de zomer voor toeristen

Markten en braderieën vinden we vooral in de zomermaanden in overvloed. Ook in de maand december is er vaak een opleving in de vorm van kerstmarkten. Maar de toerist staat bij alle initiatieven toch centraal. In elke plaats waar men toeristen iets te bieden heeft, is daarom vaak wel een toeristenmarkt of iets vergelijkbaars te vinden.

Het is dan helemaal niet vreemd om tussen de kramen van de lokale winkeliers en de mensen met wonderborstels en andere spectaculaire schoonmaakmiddelen ook iets actiefs en vooral creatiefs aan te bieden. Maar ook andere jaargetijden bieden vaak mogelijkheden, bijvoorbeeld die kerstmarkt. Maar het is de vraag of dat qua temperatuur haalbaar is. 

Alhoewel er tegenwoordig ook in de winter met terrasverwarmers en dergelijke nog best veel mogelijk is voor de echte creatieve organisatoren. In elk geval is de sfeer totaal anders en biedt leuke mogelijkheden. Maar inderdaad,  in de zomer is de kans op betere temperaturen natuurlijk een stuk groter en hebben we veel meer  mogelijkheden om iets creatiefs op te zetten. 





Naar model tekenen is altijd mogelijk, maar er zijn meer onderwerpen

Bijvoorbeeld de mogelijkheid om eens iets te tekenen. Dat kan bijvoorbeeld een model zijn en in het het algemeen zal er op markten en braderieën wel naar gekleed model getekend worden. Dat ligt voor de hand, omdat je het vaak leuk met een thema kunt combineren. Ook veel markten hebben een bepaald thema en daar kun je het dan vaak mee combineren
 
Maar er zijn veel meer mogelijkheden dan het tekenen naar model, zoals het tekenen van verschillende onderwerpen. Dat zal in overleg met de organisatie geregeld moeten worden.

Is er iets decoratiefs en flink opvallends in de buurt?

Is er een fraai oud gebouw in de buurt? Een kerk, stadhuis, grachtje, bruggetje, vuurtoren etc.? Dan kan zoiets al heel snel een geschikt onderwerp vormen voor een creatieve sessie. In veel gevallen tekenen we het gewoon even in paar grote lijnen voor, zodat u niet in de problemen komt met zaken als verhoudingen en perspectief. U kunt dan direct gericht aan de gang en de kans op een goed resultaat wordt met wat voorbereiding, samen met een begeleider van Jetje's Art Fun bovengemiddeld groot.

De markt zelf is ook een prima onderwerp

Ook de markt op zich leent zich vaak heel goed als onderwerp. Of er is altijd wel een kraam te vinden, waar men even wat fraaie voorwerpen ter beschikking wil stellen voor een bijzonder stilleven. Dergelijke mogelijkheden zijn er op markten en braderieën altijd wel een aantal te vinden. Een markt of braderie is wat dat betreft een heel dankbaar punt om een tekensessie te regelen. 
 


 

Jetje's Art Fun neemt het creatieve deel van u over

Nu is het begrijpelijk dat organisatoren van markten er geen enkele behoefte aan hebben om ook nog eens een creatieve sessie op te zetten.  En zowel de achtergrondkennis, de ervaring en de benodigde materialen zullen in heel veel gevallen ontbreken. En dan kan Jetje's Art Fun inspringen. Want daar vindt u alle expertise die u zich maar wensen kunt. Alles in één hand, één contact, één opdracht, één vast bedrag als investering. Kortom, voor het extra werk dat op u afkomt hoeft u het echt niet te laten.

Neemt u rustig even contact op

Bent u lid van de organisatie van een dergelijke markt of braderie?  Neem dan via het contactformuliertje elders op deze pagina of het e-mailadres teamjetje@protonmail.com of Tekenmodel@yahoo.com even contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden voor uw markt of braderie zijn. 

Dat kon nog wel eens meer zijn dan u denkt.  Geef even een contactpersoon en een telefoonnummer en u gaat van ons horen. En dat wordt vast het begin van een prima samenwerking.




 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten