zaterdag 26 juni 2021

Modeltekenen bij openingen en vernissages

Modeltekenen bij openingen en vernissages


Doe eens gek en doe eens wat anders

Bij openingen en vernissages zoekt de organisatie (vaak een galerie of de kunstenaar zelf) vaak naar een in het oog springende manier om de opening wat extra leven in te blazen. Op zich nooit weg, want een opening trekt vooral onbekenden aan als je met iets vreemds komt.  En als die opening dan enige relatie of associatie met de kunstwereld heeft, is dat natuurlijk al helemaal mooi. 

Modeltekenen bij openingen en vernissages


Het is weer eens iets anders

Naast de bekende hapjes en drankjes is het ook best leuk als de gasten van de vernissage ook eens iets te doen krijgen. Bijvoorbeeld een modeltekening maken, naar een snelle stand van een model. Dat kan al vanaf een halve minuut. Maar omdat veel mensen dat wel heel erg snel vinden wordt er meestal naar een langere stand uitgeweken. Er kan veel geregeld worden, dat mag duidelijk zijn. Ook als u iets anders zoekt dan naar model tekenen, maar dat is meestal wel wat minder spectaculair en in het oog springend.

Buiten kan natuurlijk ook

Als het een beetje redelijk weer is kan er ook naar buiten uitgeweken worden. Een ongekleed model trekt dan wel lekker de aandacht, maar waarschijnlijk ook direct van een toevallig net langslopende boa. Met alle gezeur van dien. Dus in de praktijk zullen we al vrij snel bij een gekleed model uitkomen. Wat helemaal geen probleem hoeft te zijn. Zelfs niet met snelle standen. want ook daar kan het model zich op kleden, bijvoorbeeld door heel strakke kleding aan te trekken, die de vormen goed zichtbaar houdt. 


Modeltekenen bij openingen en vernissages


Niet alleen bij openingen, maar juist ook tussentijds

Ook als kunstenaar is dit  natuurlijk een prima manier om je tentoonstelling of expositie tussentijds eens op te leuken. Vraag een paar collega's, een paar cursisten etc. en ga lekker aan de gang. Bij Jetje's Art Fun wordt verder alles geregeld, dus daar hoeft u verder geen rekening mee te houden. 

Het zorgt bij een expositie voor tussentijdse aandacht, want we weten allemaal dat de opening en de afsluiting meestal de meeste mensen naar een expositie toe trekken. Een extra aandachttrekker ergens op een normaal wat rustiger moment, is dan nooit weg. En het is bij Jetje's Art Fun altijd mogelijk om bijvoorbeeld een thema te bestellen dat aansluit bij de tentoonstelling.

Neem contact op en u weet meer

Hebt u ook interesse om een dergelijke tekensessie bij uw opening of vernissage te proberen?  Of juist om aandacht te trekken op een rustige dag in de week? Op een drukke zaterdag? Het kan allemaal. Neem dan via het contactformuliertje elders op deze pagina of het e-mailadres teamjetje@protonmail.com of Tekenmodel@yahoo.com even contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden voor uw opening of vernissage zijn.

Dat kon nog wel eens meer zijn dan u denkt.  Geef even een contactpersoon en een telefoonnummer en u gaat van ons horen. En dat wordt het vast het begin van een prima samenwerking.





 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten