vrijdag 28 januari 2022

Schik in schilderen

Schik in schilderen


Wat is de bedoeling van "Schik in schilderen?" Die bedoeling is relatief simpel. Het is het kennismaken met de kunst van het schilderen op een superontspannen -alles mag, maar niets moet- manier, waarbij je ook nog eens met iets echt leuks naar huis gaat. Zeg maar gerust iets waarvan je niet bij jezelf had verwacht, dat je het in je had.

Natuurlijk zijn er heel veel schildercursussen. In elk dorp zitten er wel een paar. Maar die werken voor een heel groot gedeelte volgens hetzelfde concept, namelijk dat je vanaf het eerste moment heel goed moet gaan schilderen. Maar is dat wel nodig? Bij Jetje's Art Fun denken we van niet.
 
We denken dat het alleen maar sterk drempelverhogend werkt. En als er iets is dat we bij kunst en kunstbeoefening niet moeten willen, dan zijn dat wel drempels. Er zijn de laatste jaren al veel te veel drempels opgeworpen. Door de overheid, door de kunsthandel, door geldschieters, door beursorganisaties, door galeries en noem maar op. Het is echt een wereld die bol staat van de drempels.

Is een keertje vrijblijvend en zonder enige vorm van pretentie kennismaken met schilderen, zonder enige drempel, dan niet veel beter? Zodat u met een veel beter gevoel en veel enthousiaster, volledig gemotiveerd en blakend van het zelfvertrouwen aan een echte cursus kunt gaan beginnen?

En vanuit die filosofie hebben we "Schik in schilderen" ontwikkeld. Schik in schilderen kent maar heel weinig regels en restricties. Plezier en vrijheid staan voorop. En ontspanning staat natuurlijk helemaal vooraan. Presteren staat ergens achteraan. Natuurlijk gaat u proberen het zo goed mogelijk te doen. Maar als dat niet echt heel goed is? Dan is er beslist nog geen man overboord. Al doende leert. 


Maar gaat u dan met lege handen naar huis? Nee, integendeel. We hebben een aantal standaarddoeken. Voor wie dat wil is de ondergrond net aan zichtbaar ingetekend. U hebt dus geen problemen met verhoudingen, perspectief en dergelijke, maar u kunt zich direct gaan richten op het werken met kleuren, mengen etc. U schildert echt vanaf de eerste minuut. En u schildert aan een werkstuk dat u straks trots mee naar huis kan nemen om aan iedereen te laten zien.

We beschikken over voorbeelden zoals:

  • Koe;
  • Tulpen;
  • Vogels;
  • Vissen;
  • Gekke kippen;
  • Landschap in varianten;
  • Stadgezicht;
  • Stadgezicht (gestileerd Manhattan);  
  • Amsterdamse gracht; 
  • Zaanse huisjes;
  • Stilleven;
  • Dikke dames;
  • Boom met bloesem.

Het totale overzicht verschijnt op de website als dit product van Jetje's Art Fun beschikbaar is.


Er is dus altijd wel een onderwerp voor u bij. Is dat echt niet het geval en hebt u zelf een geschikte afbeelding, dan gaan we kijken of we daar iets mee kunnen doen. Stuur de afbeelding (of een foto ervan) even naar ons op, zodat we er iets over zeggen kunnen.  

Zet het door u vervaardigde kunstwerk op een kast, waar iedereen het kan zien. En al helemaal waar u het zelf steeds kunt zien. En dan weet u na een paar weken precies, of dit nu iets is wat u graag wilt of niet. En kunt u besluiten om verder te gaan met een schildercursus of niet.

Lijkt deze aanpak u wel iets? Kijk dan ook op de website of neem contact op via tekenmodel@yahoo.com of teamjetje@protonmail.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten