zondag 20 juni 2021

kunst maken op uw buurtfeest

Wonen in een fijne buurt is een voorrecht

Woont u ook in zo'n gezellige buurt waar men elkaar nog bij naam kent? Waar men nog naar elkaar om kijkt? Met een jaarlijkse buurtbarbecue na een gezellige dag iets met elkaar gedaan te hebben? Dan bent u een bevoorrecht mens, want lang niet iedereen woont in een dergelijke fijne buurt. U mag uzelf feliciteren.

de gezamenlijke maaltijd op uw buurtfeest


Buurtfeesten zijn populair

Het verschijnsel buurtfeest is daar dan ook meestal wel populair. Met de gehele buurt iets leuks doen en dan gezellig een maaltijd nuttigen is natuurlijk ook heel leuk om te doen. En als het goed is, bevordert het de saamhorigheid en gemeenschapszin in de buurt. Allebei toch heel belangrijk, nietwaar? Meestal wordt er op zo’n buurtfeest van alles georganiseerd voor jong en oud.

Zorgen voor een "samen" gevoel

Want het is het leukste om iets samen te doen. Als dat doen dan ook nog een zichtbaar resultaat oplevert, is het al helemaal leuk, natuurlijk. Belangrijk is dus ook dat er iets georganiseerd wordt, waar iedereen een bijdrage aan kan leveren. Waar iedereen aan mee kan doen en waarbij het niet echt uitmaakt wat het resultaat is. Het moet geen wedstrijd of competitie worden, want dat is maar zelden goed voor de uiteindelijke sfeer.

Samen creatief zijn op uw buurtfeest geeft beslist een band

Samen iets creatiefs doen is iets dat al vaak genoemd wordt als mogelijk idee om te doen. En dat is logisch. Want creatieve dingen doen maakt allerlei goede en positieve dingen los bij een mens. Zeker als je het niet gewend bent. En vaak zal dat bij de meeste deelnemers niet het geval zijn. Dus die deelnemers laten zich op uw feest voor de buurt wel verrassen.

Creativiteit geeft aan iedereen energie

Bekend is dat een creatieve bezigheid energie geeft. En een ontspannen gevoel. Nu, is dat dan nu juist niet wat zo’n buurtfeest iets speciaals geeft?

Onze aanbevolen aanpak

Ga een paar maanden voor uw buurtfeest met elkaar om tafel zitten en kies wat u wilt gaan doen. Is dat zoiets als het maken van een leuk kunstwerkje, ga dan eens nadenken over een onderwerp. Er zijn allerlei creatieve mogelijkheden om te doen. Of vraag ons om mee te denken.


  • Wordt het een een leuk straatgezicht van uw eigen straat, plein of buurt.
 
  • Heeft u een park in de buurt dat zich ervoor leent?
 
  • Woont er iemand met een opvallend kleurige tuin?
 
  • Heeft er iemand een opvallend tuinbeeld dat als stilleven kan dienen?
 
  • Wilt u gewoon een flink (fantasie-) bloemstuk maken?
 
  • Ook kunt u tekenen naar een model. 


Resultaat is zeker

Of we gaan bijvoorbeeld “Powerpainten”. Dat is helemaal puur creatief bezig zijn. Waarbij we wel zien wat het eindresultaat wordt. En dat is altijd meer dan iedereen vooraf verwacht, zoveel is wel zeker. We streven niet naar een bepaald eindresultaat. Het kan dus ook niet mislukken. Maar er komt echt wel iets als eindresultaat tevoorschijn. Dat is altijd. En zal ook bij u gebeuren.

Echt iedereen kan het

Kennis van schilderen of enige vaardigheid met schilderen is beslist niet nodig. De echt lastige elementen, zoals de verhoudingen en een eventueel perspectief kunnen wij voor u regelen door een schilderij voor te tekenen. U krijgt dan een doek met daar de grote lijnen al op getekend. U doet het schilderwerk, u bepaalt de kleuren. U maakt uiteindelijk een schilderij dat u waarschijnlijk zelf zal verbazen.

Er gaat een leuke herinnering mee naar huis

Voor pure beginners wordt het dan al een stuk eenvoudiger om er iets goeds van te maken. Een leuk zelf gemaakt werkstuk wat mensen nog lang aan de muur zullen gaan hangen. Met een goede herinnering aan uw feest.

Kortom, er zijn best hele leuke mogelijkheden als je er even over nadenkt.

Er kan bij Jetjes Art Fun heel veel

Als u vragen heeft of wilt weten of iets wat u voor uw buurtfeest in het hoofd heeft, wel mogelijk is, kunt u dat altijd bij ons natrekken. En het is bij ons niet snel te gek. We zijn bij Jetjes Art Fun wel wat gewend. Plezier hebben is uiteindelijk het allerbelangrijkste van het feest. En dan kun je even goed ook nog best serieus ergens aan meedoen. En ook nog eens iets leuks maken. Dat gaat in de praktijk uitstekend samen zo kunnen we u wel verklappen.

Samen creatief bezig zijn kan zowel binnen als buiten

Afhankelijk van het weer kan er wat ons betreft zowel binnen als buiten gewerkt worden, maar dan moet u natuurlijk wel voor iets van een tent of iets dergelijks zorgen, want dat kunnen we niet van hier uit regelen. Dat moet ter plaatse. Trouwens, die tent heeft u meestal toch wel al nodig vanwege de maaltijden, borrel en dergelijke.


De verdere stappen als u ook interesse hebt

Nadat u een keuze voor een artistieke sessie hebt gemaakt en een onderwerp hebt uitgezocht, neemt u contact met ons op, bijvoorbeeld via het bijgevoegde formuliertje hier rechts (of onder bij een mobiel). Of gebruik het e-mailadres teamjetje@protonmail.com of Tekenmodel@yahoo.com en neem even contact met ons op. Dan kijken we wat er eventueel voor voorbereiding voor ons aan vast zit en maken we een passende offerte voor u. Dat dit allemaal zonder enige verplichting is, is voor ons vanzelfsprekend.
  
Geeft uw wel even een contactpersoon en een telefoonnummer? Dat is gemakkelijk voor iedereen. 


Verdere voorbereiding zit er voor u niet aan vast 

Nadat onze offerte geaccepteerd is, plannen we u in en zorgen ervoor dat we op de  grote dag aanwezig zijn met materiaal voor 10 man. Er mogen best meer mensen deelnemen, maar  dan zult u zelf voor ezels en andere materialen moeten zorgen. Of twee sessies met ieder een halve groep organiseren. Dat kan ook.  Blijft het tot 10 man/vrouw beperkt dan is het verder niet nodig om iets te doen.

Het gaat in elk geval zeker lukken!

Samen zorgen we ervoor dat uw buurtfeest ook deze keer weer een doorslaggevend succes gaat worden. En dat het creatieve deel voor een heel leuk eindresultaat gaat zorgen, is wel zeker.





 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten