dinsdag 12 oktober 2021

Pub drawing

Pub drawing ofwel "drink and draw"



    Het maken van beeldende kunst in het café is uit het Verenigd Koninkrijk over komen waaien ;

    Het is een soort modeltekenclub, maar dan geen gesloten vereniging. Iedereen mag meedoen;

    Er is meestal geen sprake van lesgeven of een docent. Een begeleider is wel mogelijk;



Overgewaaid uit Engeland

Pub drawing of ook wel "drink and draw" genaamd is een vorm van werken aan een stukje beeldende kunst, die we in Nederland niet zoveel tegen komen. Maar in Engeland en Ierland des te meer. Hoog tijd dus om in die situatie eens een verandering aan te brengen. 

Wat is pub drawing?

Er wordt bij pub drawing in het algemeen naar model getekend in één of andere horecagelegenheid, bijvoorbeeld een café of een clubhuis van een (sport-)vereniging. Verder gedraagt het zich net als een soort modeltekenclub, maar dan geen gesloten vereniging maar met een open inloop. 

Reserveren is in de kleine ruimtes meestal wel gewenst, maar dat wordt in het algemeen ook wel aangegeven bij een aankondiging.  Aankondigingen kunnen we vaak vinden op Facebook,  andere social media, in lokale krantjes, huis aan huis advertentiebladen, brochures bij de supermarkten en dergelijke. Een website (als die er al niet is) met wat meer gedetailleerde informatie en een agenda doen de rest.

Moet de ruimte afgesloten zijn of juist niet?

Soms is het café gedurende de sessie afgesloten voor niet tekenend publiek. Het zal vooral van het model afhangen, of er gekleed of ongekleed geposeerd wordt en of daar "kijkers" bij toegestaan worden. En of het dus nodig is om een aparte of een afgesloten ruimte te gebruiken. Het is wel van groot belang bij dit concept dat het allemaal een beetje spontaan blijft. Dus al te veel regels en afgesloten ruimtes horen daar eigenlijk niet bij. Maar het is een beetje situatieafhankelijk, dus pas het naar hartenlust aan aan uw eigen situatie. 

Is een docent of begeleider noodzakelijk?

Soms is er een docent of docente bij betrokken, maar het kan ook gaan om een  soort tekenklas met een begeleider of wat je ook tegenkomt, een "timer". Een timer is geen soort wekker, maar een tekenaar die als extra taak heeft, om op de poseertijden van het model te letten. Het verschil met een normale tekenles is dan niet zo groot meer, maar het is goed voor te stellen dat de atmosfeer in een schoolgebouw heel anders zal zijn dan in een café. De laatste locatie zal een stuk ongedwongener zijn en de sfeer zal veel meer ontspannen zijn.

Materiaal

De meeste cafés of pubs beschikken natuurlijk niet over ezels en andere teken- of schildersmaterialen. Dat is ook logisch. Maar dat hoeft geen enkel probleem te zijn, want dat regelen we bij Jetje's Art Fun verder allemaal zelf wel.


Hebt u ook interesse?

Hebt u interesse om een dergelijke tekensessie in uw café of pub te proberen? Bijvoorbeeld op die toch altijd wat rustiger avond in de week? Neem dan via het contactformuliertje elders op deze pagina of het e-mailadres teamjetje@protonmail.com of Tekenmodel@yahoo.com even contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden voor uw horecagelegenheid zijn. Dat kon nog wel eens meer zijn dan u denkt.  Geef even een contactpersoon en een telefoonnummer en u gaat van ons horen. En dat wordt vast het begin van een prima samenwerking.







 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten